Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Conferința Bilaterală Studențească Româno-Japoneză ed. I-a + Raport

noiembrie 20, 2020

CCJUBB organizează prima conferință bilaterală online cu sprijinul Ambasadei României în Japonia ți al Ambasadei Japonia în România.De data această sunt invitați studenții de la școala privată Shoyosha (https://www.shingoemoto.com/school/).

Toate detaliile sunt pe afiș:

20201110 Afis CCJUBB Conferinta Bilaterala Studenteasca ed. I

 

Raport:

În data de 20 noi. 2020, CCJUBB a organizat „Conferința Bilaterală Româno-Japoneză, ed. I online, având-o invitată pe Shoyosha”.
Numărul participanților a fost de aproape 40, printre care și spectatori de la Universitatea din Kobe.
Yoshino NAITO (masterandă UBB, diplomat) s-a ocupat de interpretare.
Conferința a început cu discursul inaugural al conf. univ. dr. Ioan Alin NISTOR, inițiatorul CCJUBB. Acesta ne-a felicitat pentru realizarea primului eveniment din cadrul UBB cu sprijinul Ambasadelor celor două țări.
A urmat prezentarea școlii Shoyosha. Shoyosha este un juku (termen japonez pentru „școală suplimentară”), dar este și un loc de studii și cercetări, ceea ce o face să difere de juku-urile normale. Istoria înființării Shoyosha a avut la origine atitudinea sinceră a directorului dr. Emoto față de studiile în Japonia. Avem multe de învățat de la Shoyosha.
După aceea, dr. Yusuke SUMI a prezentat succint CCJUBB. Deoarece a fost pusă întrebarea „ce caracterizează România, în care se află CCJUBB?”, reprezentantul Ambasadei României în Japonia Silvia Cerchează a prezentat România; tradiții vechi, locuri turistice atrăgătoare, mâncăruri delicioase. Privind poze cu cele enumerate anterior, mulți dintre japonezii participanți au exclamat „vreau să vizitez România!”.
În continuare, ne-a salutat din inimă reprezentantul Ambasadei Japoniei în România Mio SEKIYA. Vă mulțumim pentru sprijinul continuu!
A urmat Eliza YAMADA, profesoară de limba română în orașul Musashino- oraș înfrățit cu Brașov, care ne-a învățat cum să ne prezentăm în limba română. Salutați în limba română când vizitați România!
Am urmărit cu interes prezentarea UBB-ului, care este cea mai mare și cea mai veche universitate din România, realizată de Adina FODOR Ph.D. de la Centrul de Cooperări Internaționale al UBB.
Ryosuke ASAKURA, absolvent al Facultății de Business UBB, masterand, și-a povestit impresia despre UBB din perspectiva de fost student. Cuvintele lui a fost foarte importante pentru studenții Univ. din Kobe care plănuiesc să studieze la noi.
Prima parte s-a încheiat cu prezentarea Anime Culture Club-ului, cea mai mare organizație de fani ai Japoniei, fanii învățând despre cultura niponă prin Anime.
După pauză a început partea a doua, care a cuprins diverse prezentări.
Lista următoare cuprinde participanții și titlul prezentării lor.
Cristina ROMAN- „Romanian Tradition and Customs”
Shinichi TSUKADA- „The Relationship between Infectious Diseases and Discrimination”
Oana NĂVODARU- „URAHARA-JUK”
Setsuko SATO- „Tohaku HASEGAWA’s Pine trees”
Shingo EMOTO- „Jakuchu and Japanese View of Nature”
Debora MIERLUȚ- „Facing a Disease“
Masaki UNOHARA- „Copii în așteptare în Japonia”
Ryosuke HASHIGUCHI- „Mingei”
Elena Andreea GHEORGHE- „Happiness in a Nutshell”
Dl Teita IWABUCHI, coregraf și dansator, a făcut o prezentare cu o săptămână înainte, nereușind să participe în 20 noiembrie
Teita IWABUCHI- „Butoh”
Din cauza prelungirii conferinței, au rămas trei persoane care nu au mai reușit să prezinte. Ele au prezentat în cadrul celei de-a doua întâlniri, în data de 11 decembrie, următoarele teme:
Iulia-Ioana TOMOIAGĂ- „Casele tradiționale din Maramureș”
Kohei TAKEUCHI- „Sushi”
Isabella CÎRLĂNARU- „Kotowaza and Romanian proverbs“
În a doua zi a conferinței, participanții au primit o adeverință de participare. Toate prezentările au fost foarte interesante și surprinzătoare. A fost o ocazie minunată pentru a afla mai multe nu numai despre cultura japonezilor, ci și despre a noastră. Ne bucurăm că am reușit să ne cunoaștem mai bine printr-o interculturalitate româno-japoneză profundă.
Le mulțumim tuturor de la Shoyosha și dlui director Shingo EMOTO, Ambasadei României și Ambasadei Japoniei, care ne-au sprijinit, și nu în ultimul rând, Anime Culture Club-ului, care ne-a ajutat și cu ceea ce a ținut de partea tehnică, precum și celor de la CCJUBB și drei Yoshino NAITO, care s-a ocupat de interpretare până la final!

 

 

Detalii

Dată:
noiembrie 20, 2020