Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Raport: Săptămâna Culturii Japoneze CCJUBB 2022

noiembrie 13, 2022 - noiembrie 19, 2022

1. CCJUBB Academic Lectrue Series No. 3 (13 noiembrie 2022)

În data de 13 Noiembrie a avut loc prezentarea lui WATANABE Naoki despre legătura dintre Ainu și Tsuchigumo. Am învățat atât despre limba Ainu cât și cultura lor, dar și despre lumea misterioasa yokai din mitologia japoneză. După prezentare a urmat o sesiune interesanta de întrebări și discuții legate de prezentare.

2. Festivalul Filmului Japonez (18-19 noiembrie 2022)

În data de 18 și 19 noiembrie 2022, la Facultatea de Studii Europene a UBB a avut loc Festivalul Filmului Japonez, organizat de Ambasada Japoniei în România, Fundația Japoneză și CCJUBB. În cele două zile, la toate filmele sala a fost plină, unele persoane au stat în picioare sau au trebuit să plece din cauza aglomerației. Vă mulțumim de prezență și ne pare rău de inconveniențe.
E.S. dl UEDA Hiroshi, ambasadorul Japoniei, a declarat deschiderea festivalului și directorul CCJUBB SUMI Yusuke a ținut un cuvânt de salut.
În timpul pauzelor dintre filme, s-a desfășurat și expoziția (digitală și fizică) cu cai și poezii în limba japoneză, pe care fotograful Oana Năvodaru a făcut-o la cursul de limba japoneză a CCJUBB. Dânsa i-a oferit Excelenței Sale și un album al acestei expoziții.
În prima zi de festival, Centrul de Cooperări Internaționale și CCJUBB a avut o masă cu E. S. dl Ueda și reprezentanții Ambasadei, discutând proiectele actuale legate de Japonia, la care se implică CCJUBB în România și în Japonia.
3. Întâlnire specială ANime Culture Club (19 noiembrie 2022)
În data de 19 noiembrie 2022, s-au desfășurat evenimentele nipone la NTT DATA în prezența E.S. dl Ueda Hiroshi, ambasadorul Japoniei. Evenimentele s-au inaugurat cu o demonstrație de arte marțiale japoneze cu sabie. Directorul CCJUBB Sumi Yusuke, președintele Anime Culture Club Vlassa Tudor, dna Stănese Diana de la NTT DATA, care este o mare iubitoare de cultura japoneză tradițională, și E.S. dl Ueda au ținut cuvinte de deschidere.
Prima parte a constat din meeting-ul special a Anime Culture Club. Vlassa Tudor a făcut prezentarea istorică și activitățile Clubului iar Cristina Roman, care a fost și moderatoarea evenimentelor, a prezentat frumos cultura japoneză, cum face în fiecare săptămână la ACC.

După quiz-ul legat de anime, membrii principali ai Anime Culture Club au fost premiați cu o diplomă de gratitudine din partea CCJUBB pentru contribuția deosebită în promovarea culturii japoneze în Transilvania. Diplomele au fost date de către E.S. dl Ueda. Mulțumim și

felicitări tuturor!
Următorii sunt membrii premiați:
1. Manu George (membru fondator)
2. Vlassa Tudor
3. Leonte Mădălina Paula
4. Roman Cristina
5. Bochiș Ionuț
6. Armenean Andreea
7. Guja Claudiu
8. Peter Tamas
9. Bartha Rolland
10. Deac Adela
11. Iosip Horia
12. Ungurean Tudor
13. Bâlc Adrian
14. Ilie Florin
15. Dejmașu Dorian
16. Romocea Eduard
17. Costan Cătălin Rareș
18. Bălan Ovidiu Ionuț
19. Bălan Ioana Andreea
20. Cozmescu Daniela Anet
21. Struța Laura Mariana
4. Competiție de Tosenkyo (19 noiembrie 2022)
În data de 19 noiembrie 2022, după întâlnirea specială Anime Culture Club, am avut o pauză în care am avut parte de o gustare și băuturi oferite de NTT DATA. La începutul următorului eveniment Isabella Cîrlănaru de la CCJUBB a ținut un cuvânt de deschidere iar apoi s-a desfășurat prima competiție de Tosenkyo din România la NTT DATA. Tosenkyo este un joc tradițional cu o istorie de peste sute de ani și înseamnă “jocul aruncării evantaielor”. CCJUBB a organizat această competiție cu regulile simplificate, în colaborarea cu ONP Tosenkyo Preservation and Promotion Association (https://m.facebook.com/tousenkyou). Participanții, inclusiv E.S. dl Ueda, ambasadorul Japoniei în România, reprezentanți ai Ambasadei și copiii invitați de la Căsuța Bucuriei (https://www.casutabucuriei.eu), s-au distrat la jocul practicat și de geishe. 5 persoane cu cele mai multe puncte au fost premiați. De fapt, pe locul al 5-lea erau două persoane, anume E. S. dl Ueda și un copil, însă i-am oferit premiul copilului. La sfârșitul evenimentului CCJUBB a premiat-o pe Isabella Cîrlănaru pentru munca voluntară în predarea limbii japoneze la CCJUBB și a primit o diplomă de gratitudine înmânată de către E.S. Cu toții muncim voluntari pentru promovarea Japoniei. Mulțumim tuturor pentru participare, mulțumim NTT DATA și voluntariilor CCJUBB și Anime Culture Club pentru organizare!
Ne bucurăm să ne mai vedem în viitor și la alte evenimente nipone.
 

Detalii

Începe:
noiembrie 13, 2022
Se termină:
noiembrie 19, 2022