Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

O mie de cocori pentru pace

februarie 18, 2023

În data de 18 februarie 2023, CCJUBB a participat la evenimentul inaugural al expoziții “O mie de cocori pentru pace”, inițiat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, alături de partenerii noștri, inclusiv Anime Culture Club. În sala Muzeului s-au expus peste 3000 de cocori și pozele cu clujenii care au făcut aceste origami.
Evenimentul a început cu cântecul “Hana wa saku (Florile vor înflori)” interpretat de drd. Ato Kawara, soprană de la Opera Națională Română din Cluj. Acest cântec a fost compus pentru o campanie caritabilă după ce s-au produs cutremurele mari în regiunea Tohoku, Japonia, în anul 2011 și este cunoscut printre japonezi drept un cântec simbolic pentru restaurare.
După aceea directorul Centrului Cultural Japonez al UBB Yusuke Sumi, reprezentând comunitatea japonezilor din Cluj, a citit mesajul E. S. dlui Hiroshi Ueda, ambasadorului Japoniei în România, pentru această expoziție.
După ce reprezentanți ai fiecărei instituții parteneriate au ținut un cuvânt de salut, Cristina Roman de la Anime Culture Club a făcut o prezentare despre cultura japoneză legată de cocori și a explicat ce simbolizează cocorii pentru japonezi, arătând și poza cu Monumentul Păcii Copiilor din Hiroshima, care este menționat și în mesajul E. S. dlui Ueda.
Evenimentul s-a încheiat cu o comunicare online cu partenerii din Fuengirola, unde se desfășoară expoziția cu o mie de cocori în paralel.
Cocorii și pozele cu clujenii care fac origami sunt expuse la Muzeu, împreuna cu mesajul E. S. dlui Ueda, și săptămâna viitoare.
Mulțumim tuturor celor, care au făcut cocori împreuna cu noi!
Organizator: Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Parteneri: Asociația Para la Inteligencia Social din Fuengirola, Spania; Centrul Cultural Japonez al Universitatii Babes-Bolyai; Centrul de Studii Japoneze Sembazuru; DASM – Direcția de Asistență Socială și Medicală a Primăriei Cluj-Napoca; Inspectoratul Școlar Județean Cluj; Anime Culture Club.
Sprijinitor: Ambasada Japoniei în România
 

Detalii

Dată:
februarie 18, 2023