Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

De Ziua Limbii Române

august 31, 2021

31 august este Ziua Limbii Române. În colaborare cu Ambasada României în Japonia, CCJUBB a adunat românofonii din mai multe țări și noi am recitat poezia lui Eminescu pe rând și am făcut filmare.  Filmulețul a fost publicat pe FB-ul Ambasadei în data de 30 august 2021.

https://www.facebook.com/100005426673927/videos/176814704555681

Ne bucurăm de ocazia această minunată de a ne uni virtual prin literatura românească, în plina pandemie. Mulțumim tuturor pentru colaborare și sperăm să ne mai vedem și fizic!

Mesajul Ambasadei de pe FB:

„8月31日は「ルーマニア語の日」です!

ルーマニア語を勉強している外国人とルーマニア人に詩人エミネスクの詩を朗読していただきました🇷🇴📖
本プロジェクトに協力してくださった皆様及びルーマニア国立バベシュ・ボヨイ大学 日本文化センター に感謝申し上げます 👏
Celebrăm azi Ziua Limbii Române cu un moment liric, pentru care Ambasada României în Japonia a colaborat cu Centrul Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai.
Mulțumiri talentaților noștri actori, îndrăgostiți de limba română: Ato KAWARA (Japonia), Takashi OTANI (Japonia), Ana-Lisa FOURNIER (Elveția), Eimi KAWASE (Japonia), Masashi UNOHARA (Japonia), Isabella CÎRLĂNARU (România), Yuriko KUBO (Japonia), Zhuldyz KAPYSH (Kazahstan), Yoshino NAITO (Japonia), Yusuke SUMI, (Japonia), Ana DAMASCHIN (Republica Moldova), Haruna SATO (Japonia), Sara-Krisztina GYURKA (România), Ryosuke ASAKURA (Japonia).
Aceștia au recitat un fragment din Călin (file din poveste) de Mihai Eminescu
“Călin (file din poveste)” – Mihai Eminescu”

Detalii

Dată:
august 31, 2021