イベントを読み込み中

« イベント一覧

  • このイベントは終了しました。

ルーマニアのプロモーション使節団

8月 23日 - 9月 8日

翻訳中
Centrul Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai a trimis o delegație în Japonia pentru promovarea României finanțată de domnul Kato Tomoyasu, Consulul Onorific al României la Osaka. Cu sprijinul Ambasadei României în Japonia, delegația va organiza evenimente prin care să prezinte cultura, limba și tradițiile românești. Îi mulțumim domnului Kato pentru sprijinul acordat și ospitalitate.
În data de 23 august 2024, delegația Centrului Cultural Japonez al Universității Babeș-Bolyai (CCJUBB) sponsorizată de dl Kato Tomoyasu, consulul onorific al României la Osaka, a organizat împreună cu Ambasada României și Asociația Schimbului Cultural Shizuoka-România un eveniment pentru promovarea României la Athenée Français Cultural Center din Tokyo. Fiecare membru a prezentat o tematică diferită: Directorul CCJUBB Sumi Yusuke a prezentat o introducere în istoria României, Isabella Cîrlănaru a vorbit despre mâncarea tradițională, Sara Gyurka despre locuri turistice iar Cristina Roman despre sărbători și tradiții. Ato Kawara, membră a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, a interpretat cântece românești à capela.
În urma acestora cele trei membre ale Centrului Cultural au demonstrat modul de a dansa hora iar participanții evenimentului au fost invitați să danseze împreună cu ele.
A doua parte a serii a fost premiera filmului românesc „Băieții buni merg în Rai” (Radu Potcoava, 2024). Este un film bun, comic însă și trist, în care este menționată și limba japoneză, o surpriză plăcută pentru public. Am primit feedback-uri foarte pozitive legate de acesta!
Printre participanți s-au numărat foști studenți ai UBB și dl Ueda Hiroshi, fostul ambasador al Japoniei în România.
  
În data de 25 august 2024, delegația CCJUBB a ținut a doua prezentare pentru promovarea României în Japonia, de data aceasta la o biserică din județul Shiga. S-au adunat oameni interesați de cultura românească iar după prezentări participanții au ascultat cântece românești și au dansat hora împreună cu membrii Centrului Cultural.
În data de 29 august 2024, delegația CCJUBB pentru promovarea României în Japonia 2024 a fost invitată la masă de dl Kato Tomoyasu, consulul onorific al României la Osaka. S-au întâlnit la Tsurutontan, unul dintre restaurantele grupului dlui Kato, un restaurant de lux specializat în udon. Delegația le-a înmânat dlui Kato și fiicei sale diplome de gratitudine și cadouri aduse din România, mulțumindu-le pentru finanțarea delegației și o donație de costume tradiționale pe care le vor folosi la evenimente culturale în România. Îi mulțumim pentru sprijinul acordat.
     
În data de 3 septembrie 2024, delegația CCJUBB pentru promovarea României în Japonia 2024 a ținut o prezentare la universitatea Keio în colaborare cu ONP The Archives of World Languages. Membrii delegației au prezentat diversitatea și bogăția culturală a României, arătând solidaritatea popoarelor transilvănene. După ce Ato Kawara, membră a Operei Naționale Cluj-Napoca, a interpretat un cântec, participanții au dansat hora împreună cu membrii delegației. Mulțumim tururor persoanelor care au participat, atât online, cât și fizic!
În data de 4 septembrie 2024, delegația CCJUBB pentru promovarea României în Japonia 2024 a ținut o prezentare despre porturile populare la școala de fashion și design coconogacco din Tokyo. Privind prezentările cu respect, elevii s-au mirat de faptul ca se păstrează și se practică tradițiile vechi din România, tradiții care s-au pierdut în mai multe țări din Europa. Ne bucurăm că am reușit să prezentăm bogăția tradiției românești.
În data de 8 septembrie 2024, delegația CCJUBB pentru promovarea României în Japonia a ținut o prezentare la Kokubunji Play Station în colaborare cu ONP Bouken Asobiba no Kai. Acest ONP oferă un spațiu în care copiii din zona urbană pot să se joace fără restricții și organizează diferite evenimente pentru ei. Delegația a ținut o prezentare despre România și jocuri românești, urmând sa se joace împreună cu copii și părinții lor cu cărți ungurești, cântând “Melc melc codobelc”, “Ala bala portocala” și “Podul de piatră”. La sfârșit au dansat hora împreună cu participanții.
Delegația CCJUBB a ținut în total cinci prezentări în timpul șederii în Japonia, cu finanțarea dlui Kato Tomoyasu, consulul onorific al României la Osaka, și cu sprijinul Ambasadei României în Japonia, în colaborare cu diferite instituții. Membrii delegației au experimentat și cultura tradițională japoneză, cum ar fi Sado (ceremonia ceaiului) sau Kodo (ceremonia aromelor) și au dezvoltat relații de colaborare cu Consulatul Onorific al României la Osaka, ONP Asociația Schimbului Cultural Shizuoka-România, ONP Japan Tosenkyo Preservation and Conservation Association, Asociația Cetățenească de Prietenie Musashino-România, Ambasada României, etc. Le mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit. După întoarcerea în România vom relua promovarea Japoniei în România. Ne bucurăm de faptul că unii dintre participanții la evenimente au promis că ne vor vizita în România. Îi așteptăm cu drag și sperăm că relația dintre România și Japonia să se dezvolte și mai departe prin oamenii dragi pe care i-am întâlnit!

詳細

開始:
8月 23日
終了:
9月 8